I.
2.Els adjectius      Article anterior 4.14 De qualsevol manera Article següent
    Quan parlem d'alguna cosa que ens sembla a nosaltres que és d'aquella manera i llavors ens adonem que alguns aspectes no són ben segurs, la part que veiem clara la solem expressar amb: "sigui com sigui" i llavors afirmem alló que ens sembla que podem dir amb seguretat.
    Traduït del castellà sovint diem: "de qualsevol manera". En català guardarem aquesta expressió per quan parlem de coses que s'han fet sense posar-hi gaire atenció o interès. Llavors sí que direm: "de qualsevol manera".
    Així, per exemple, si ens diuen que les coses van bé, sempre podem dir: "Sigui com sigui, de problemes sempre n'hi haurà". En castellà segurament que diriem: "De cualquier manera problemas siempre habrá o los habrá".
    Si una instal·lació no ens va bé, pot ser direm que és "perquè es va fer de qualsevol manera". Aquí sí que haurem fet servir el "de qualsevol manera" correctament, tal com s'ha de dir.
jmd@infovt.com    "Envieu un comentari. Poseu la referència 4.14al vostre e-mail"

Article anterior               Índex general Índex general    Diccionari català-valencià-balear Dic.Alcover-Moll    Diccionari de l'IEC Dic. l'IEC     Diccionaris AVUI Dics.AVUI   Aprenentatge del català  Dicc. DIDAC     Diccionari castellà Dic.castellà                   Article següentPàgina inicial de boncatala.com
Inici