I.
2.Els adjectius      Article anterior 4.13 De caps, d'esquenes... Article següent
    Si caus a terra, pots fer-ho "de mans". També pots pujar "de peus" a la cadira. Però, si de cap no més en tenim un, com és que diem "caure de caps"? i, si de cara només en tenim una, com podem "caure de cares" o "posar-nos de cares al sol"? Per això hi pot haver qui digui "girar-se d'esquenes i caure d'esquenes, sense que això sigui cap traducció del castellà "de espaldas".
    Si caus a terra, pots fer-ho "de mans", "de peus", "de culs". També pots pujar "de peus" a la cadira. Però, si de cap no més en tenim un, com és que diem "caure de caps"? i, si de cara només en tenim una, com podem "caure de cares" o "posar-nos de cares al sol"? Per això hi pot haver qui digui "girar-se d'esquenes i caure d'esquenes, sense que això sigui cap traducció del castellà "de espaldas". Si més no a Girona..
jmd@infovt.com    "Envieu un comentari. Poseu la referència 4.13 al vostre e-mail"

Article anterior               Índex general Índex general    Diccionari català-valencià-balear Dic.Alcover-Moll    Diccionari de l'IEC Dic. l'IEC     Diccionaris AVUI Dics.AVUI   Aprenentatge del català  Dicc. DIDAC     Diccionari castellà Dic.castellà                   Article següentPàgina inicial de boncatala.com
Inici