I.
2.Els adjectius      Article anterior 4.11 Al meu darrera Article següent
    És una cosa que han de dir sovint els periodistes de la TV quan es posen al davant d'allò que passa i ho expliquen. Llavors, a vegades, surten aquelles frases esgarrifoses: "A les meves espatlles hi podeu veure..." Després s'adonen que "espatlla" és "hombro" en castellà i que cal dir "esquena" i diuen "A les meves esquenes...". Però, en català, d'esquena només en tenim una i potser cal dir: "A la meva esquena...". I a l'esquena t'hi pots posar una motxilla o el teu fill a coll i be, però no pas una manifestació o un equip de futbol.
    Tot això no t'ho pots pas carregar a l'esquena i llavors, a vegades, s'arriba a dir correctament: "al meu darrera" o "darrera meu" o "aquí darrera". Tal com ha de ser.
jmd@infovt.com    "Envieu un comentari. Poseu la referència 4.11 al vostre e-mail"

Article anterior               Índex general Índex general    Diccionari català-valencià-balear Dic.Alcover-Moll    Diccionari de l'IEC Dic. l'IEC     Diccionaris AVUI Dics.AVUI   Aprenentatge del català  Dicc. DIDAC     Diccionari castellà Dic.castellà                   Article següentPàgina inicial de boncatala.com
Inici