10. La natura      Article anterior 10.4 Arbres  Article inicial
        Mirem quantes paraules necessitem per parlar dels arbres i com les defineix l'Alcover-Moll.
  Arrel o rel: La part inferior del vegetal, generalment subterrània, que serveix per fixar la planta en la terra i per pendre d'aquesta les substàncies nutritives.
  Soca: Tronc d'un arbre.
  Branca: Cadascuna de les parts en què es divideix i subdivideix el tronc d'un arbre després de bifurcar-se, especialment les que arranquen del mateix tronc i les que arranquen d'aquestes primeres.
  Capçada: Conjunt de les branques d'un arbre.   'DIEC'
  Escorça: Pell o coberta exterior del tronc i branques de les plantes llenyoses.
  Fulla: Cadascun dels òrgans laminars, ordinàriament verds, que surten del tronc i branques de les plantes i serveixen per a l'elaboració de la saba.
  Saba: Líquid que circula pel teixit vascular de les plantes i constitueix llur element de creixença i de vida.
  Flor: Part d'una planta que consta dels òrgans de reproducció (estams, pistils) i de les cobertes protectores d'aquells (calze, corol·la), i que en moltes espècies es distingeix per la seva bellesa de forma, pel seu color o pel seu perfum.
  Fruit: Producte de la fertilització d'una planta, que conté les llavors dins un embolcall més o menys suculent, de dimensions i consistència variables segons les espècies.
jmd@infovt.com    "Envieu un comentari. Poseu la referència 10.4 al vostre e-mail"

Article anterior               Índex general Índex general    Diccionari català-valencià-balear Dic.Alcover-Moll    Diccionari de l'IEC Dic. l'IEC     Diccionaris AVUI Dics.AVUI   Aprenentatge del català  Dicc. DIDAC     Diccionari castellà Dic.castellà                  10. Natura
.

Pàgina inicial de boncatala.com
Inici